Fotografert av Elin » Blog

Masthead header

Mallorca in spring

1

16

28

14

43

62

48

7

45

21

13

6

60

46

9

2 1

12

53

18

19

50

26

27

56

63

57

63

61

22b

 

 

Nylig kom jeg hjem fra en workshop i visual storytelling/styling/food photography på Mallorca. Et firedagers opphold i en gammel finca med fantastisk utsikt over fjellene, havet og Port de Sollér, sammen med 11 andre kvinner fra hele verden. Workshopen ble arrangert og holdt av de dyktige fotografene/stylistene/forfatterne Sif Orellana og Nicoline Olsen. Og hvilke dager vi hadde sammen! Fulle av opplevelser, læring, fotografering og inspirerende samtaler oss deltakere og lærere imellom. Vi besøkte en gammel olivenmølle, vandret i smale, sjarmerende bygater fulle av liv, gikk på snirklete turstier til det som er kåret til Spania’s vakreste by, Fornalutx, og nøt nydelig mat og drikke fra vår egen private kokk og på lokale spisesteder. Workshopen var for fotointeresserte på alle nivåer og Sif og Nicoline møtte deltakerne på våre individuelle nivåer så alle skulle få med seg inspirasjon og ny kunnskap hjem. Vi fikk alle i oppgave å velge ett ord (jeg valgte Serenity, sinnsro på norsk) som vi skulle fotografere mot og som skulle resultere i hver vår lille visuelle historie for et felles innbildt magasin om reise. Vi fikk tilbakemelding på bildene vi tok, og lærte blant annet om redigering for både mobiltelefon og kamera, valg av kamerainntillinger, bruk av Instagram samt en rekke andre råd og nyttige tips.

Dagene var intensive, fyllt med latter og fotoglede, og tiden gikk utrolig fort. Jeg sitter igjen med en veldig positiv opplevelse, nye hyggelige bekjentskaper og gleder meg til å forsøke å sette noe av det jeg har lært ut i praksis. Er du som meg fotointeressert og kunne tenke deg å bli inspirert og lære mer kan du følge med på evt fremtidige workshops i regi av Sif og Nicoline her. To herlige og kunnskapsrike damer med som jeg varmt vil anbefale! 🙂

*
I recently came home from a workshop in visual storytelling / styling / food photography on Mallorca. A four day retreat in an old finca with stunning views of the mountains, the sea and Port de Soller, along with 11 other women from around the world. The workshop was organized and held by the talented photographers / stylists / authors Sif Orellana and Nicoline Olsen. And what great days we had together! Full of experiences, learning, photography and inspirational talks between the participants and the teachers. We visited an old olive mill, walked in the narrow, quaint streets full of life, went on winding trails to a small town named Spain’s most beautiful city, Fornalutx and enjoyed the delicious food and drink from our own private chef and at local eateries. The workshop was for photo enthusiasts at all levels and Sif and Nicoline met attendees at our individual levels so everyone would go back home with inspiration and new knowledge. We got the task to choose one word (I choose Serenity) that we were going to shoot towards which would result in a little visual story in an imagined magazine about travel. We got feedback on what we shot, and also learned editing for both mobile phone and camera, tips for choosing camera settings, use of Instagram and lots of other useful things.

The days were intensive, filled with laughter and photo fun, and time went by incredibly fast. I am left with a very positive experience, new pleasant acquaintances and looking forward to try to put some of what I’ve learned into practice. Are you like me interested in photography and would like to be inspired and learn more please look for new workshops organized by Sif and Nicoline here. Two knowledgeable and lovely ladies that I warmly recommend! 🙂

 

 • Sif Orellana - May 18, 2016 - 3:31 pm

  Love your story, stunning shots and wonderful post Elin. Such a joy to see you again, dear friend. You are amazing! Look at this outstanding work, you have created! Wow, so proud of you. You rock, lady. You’d better believe it ❤️
  Hugs and kisses.
  Sif

 • Elin - May 19, 2016 - 10:50 am

  Thank you for your kind words Sif, I had a wonderful time <3

 • Matt - July 6, 2016 - 10:47 pm

  Love the pictures and the story told. Im interested in purchasing a nee camera can I ask what camere and lenes you used on this shoot?

 • Elin - July 22, 2017 - 10:48 am

  Hi Matt, so sorry for missing your question! I used a Canon 5D Mark III and a combination of these Canon lenses: 24-70mm f2.8, 100mm f2.8 and 70-200mm f2.8
  Hope that helps!

Din e-post adresse blir aldri publisert eller delt med andre. Markerte felt må fylles ut *

*

*